Аксесуари барістаЦукорЧай RandyЧай Світ Чаю
КакаоФільтр пакетиТермоси KoveaТермоси StanleyНатуральний чай марки Світ чаю
Статті про чай
В Бразилии кофе выращивают много. Самые богатые урожаи кофейных зерен собираются в следующих регионах этой колоритной страны: Sul de Minas, Sao Paulo, Chapadas de Minas, Minas Gerais, Cerrado, Santa Catarina, Bahia, Mogiana, Parana. Крупнейшим производителем кофейного сырья является Сан-Паулу. На обширных плантациях этого штата собирается практически половина всего кофе, который вывозится из Бразилии.
Смотрите также: сорта кофе
В умах иностранцев Бразилия ассоциируется с карнавалами, футболом и кофе. Но если между карнавалами большие перерывы, а футбол любят не все, то кофе пьет практически каждый, причем, ежедневно. Согласно статистическим данным, больше кофе, чем в Бразилии, потребляют только в США. Но в отличие от американцев, бразильцы кофе не импортируют, а пьют свой, поскольку Бразилия – абсолютный лидер по объемам сбора кофейных зерен и производству кофе в мире.
Смотрите также: сорта кофе |
АрабікаАрабіка складає майже 70 % усієї вироблюваної у світі кави, проте оскільки вирощувати його досить важко, він дорожчий за інші різновиди кави. Смак арабіки зазвичай солодкий з легкою кислинкою.
Вміст кофеїну в каві АрабікаВміст кофеїну в кавових зернах арабіки відрізняється. Максимальна кількість кофеїну містить арабіка, що росте в Колумбії. Загалом вміст кофеїну в зернах арабіки залежить від того, де розташована плантація, тобто від висоти плантації над рівні моря, від наближеності її до екватора, від складу грунту. Наприклад, кава арабіки, зібраної з гірських плантацій, містить в два рази менше кофеїну, чим кава з "долинної" арабіки. Таким чином легко зорієнтуватися в купівлі зерен арабіки. Якщо потрібна легка тонізуюча дія, то слід вибирати "гірську" арабіку, а якщо потрібно активнішу збуджуючу дію, то підійде долинна каві Арабіка чи робустаЗерна арабики більші, та і саме дерево вище. Приблизно три чверті світового виробництва кави грунтується на арабике ("Coffee arabica"). Красиві за формою зерна як правило мають довгасту форму, гладку поверхню, злегка зігнуту у формі букви "S" лінію, в якій зазвичай після легкого обжарювання залишаються невигорілі частки кавової ягоди. Вид робуста є швидкорослим і стійкішим до шкідників, чим арабика. Зерна мають округлу форму, колір - від світло-коричневих до сірувато-зелених. Цей вид, на який доводиться чверть світового виробництва кави, зазвичай вважається менш вишуканим з точки зору аромату. В той же час робуста містить більше кофеїну, а також часто використовується в эспрессо-смесях, що дозволяє домагатися якіснішої кавової пінки і здешевлює суміш. |